Blog 

Wat leuk dat je mijn blog leest! Ik blog hier over mijn ervaringen als participatiepartner voor leerwerkbedrijven, het organiseren van participeren bij (leerwerk)bedrijven en mijn ervaringen met participeren in mijn eigen privé leven met mijn gezin. Deel jij mijn mening of juist niet? Heb je vragen of suggesties? Reageer dan op het artikel of neem even contact op. 

Het is een feit. Sinds vorige week ben ik officieel lid van een bestuur. Mijn eerste bestuurdersrol, bij Studio Blijmakers in Dordrecht. Een atelier waar mensen met niet aangeboren hersenletsel weer mogen gaan ontdekken dat ze nog wat kunnen. Nog iemand zijn. Waar het hoofd niet meer wil, hun handen de prachtigste dingen maken. Zonder moe te worden! En daar worden zij blij van. En ik ook.

Veel mensen lukt het niet om aan het werk te zijn. Door de klappen van het leven zijn ze (even) niet in staat om mee te doen. Het kan zijn dat je bent gevlucht en nieuw bent in...

Participanten zijn mensen die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Participanten zijn het door allerlei redenen niet meer gewend om in een werksituatie te functioneren. Voor de participant dus een hele grote stap om in uw leerwerkbedrijf mee te gaan doen.

Gelukkig kan de participant rekenen op uw deskundige begeleiding als praktijkbegeleider. Hier vindt u alvast een paar praktische tips om de participant op zijn/haar gemak te stellen en het slagen van participeren bij uw leerwerkbedrijf te vergroten.
 

“You never get a second chance for a first impression...

Mensen die om wat voor reden even niet mee kunnen doen, niet kunnen  participeren in de maatschappij. Dat terwijl de verwachtingen in onze maatschappij hoog zijn. Ze zitten thuis, contacten nemen af en het gevoel van er niet bij horen neemt toe. Kunnen we kijken naar deze mensen wat ze nodig hebben? Zien we ze echt? Luisteren we naar hun verhaal? Er is soms maar zo weinig voor nodig om mensen het gevoel te geven dat ze er toe doen, er bij horen.

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg Glintz
  • Facebook Basic Square

Snel naar:

Glintz

m.vanderzaag@glintz.nl

06 - 42 43 36 46

Postadres:

Lyra 14 

3328 NE Dordrecht

KvK 62571001

© 2016 | Glintz

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon